Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Ο επισκέπτης , μπορεί να απολαύσει ένα πλήθος δραστηριοτήτων τόσο στην Ιερισσό όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη.

Ένας τέτοιος τόπος, μοναδικού φυσικού κάλους και με τέτοια ιστορία, είναι λογικό να έχει πολλά αξιοθέατα. Εξαρτάται πάντα από τα ενδιαφέροντα του καθενός και από το χρόνο που είναι διατεθημένος ν’ αφιερώσει σ’ αυτά, το ποια θα επιλέξει τελικά να επισκεφθεί.

Ενδεικτικά, θα σας προτείναμε τα εξής:

Άγ. Όρος – Περίπλους Αγ. Όρους

Η επίσκεψη στη Μοναστική Πολιτεία επιτρέπεται μόνο στους άνδρες. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από και προς την ανατολική πλευρά της χερσονήσου, από το λιμάνι της Ιερισσού (με ταχύπλοο).

Επίσης, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από και προς τη δυτική πλευρά της χερσονήσου, από το λιμάνι της Ουρανούπολης (με ταχύπλοο, φέρυ αλλά και θαλάσσιο ταξί).

Καθημερινά πραγματοποιούνται ημερήσιες κρουαζιέρες στο Αγ. Όρος, με τις οποίες μπορούνε και οι γυναίκες να θαυμάσουν από κοντινή σχετικά απόσταση αρκετά από τα επιβλητικά μοναστήρια.

Άλσος Αριστοτέλη

Σε απόσταση 25χλμ από την Ιερισσό, στον οικισμό των Σταγείρων, βρίσκεται το Άλσος του Αριστοτέλη.

Ένα θεματικό πάρκο με πρωτότυπα διαδραστικά όργανα, που λειτουργούν βάσει των φυσικών νόμων οι οποίοι αναγράφονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και κυρίως στο έργο του “Τα Φυσικά”.

Στο άλσος επίσης μπορείτε να δείτε το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη και να απολαύσετε μια εκπληκτική θέα του κόλπου της Ιερισσού αλλά και του Άθωνα.

Καταρράκτες Βαρβάρας

Μέσα σε ένα πυκνό δάσος, μεταξύ Βαρβάρας και Ολυμπιάδας, κρύβονται δύο απίθανοι καταρράκτες.

Αφού διανύσετε 40χλμ, μπορείτε να φτάσετε σε αυτούς μέσα από μια υπέροχη περιπατητική διαδρομή 10 περίπου λεπτών, με ξύλινα γεφυράκια και μαγευτικά τοπία.

Καλό είναι ο επισκέπτης να έχει και μαγιό μαζί του, γιατί θα είναι δύσκολο να
αντισταθεί σε μια βουτιά.

Δρένια

Μεταξύ Αμμουλιανής και Ουρανούπολης βρίσκεται το σύμπλεγμα των νησίδων Δρένια.

Τα νησάκια δεν κατοικούνται, ωστόσο στο μεγαλύτερο εξ αυτών υπάρχει οργανωμένη
παραλία με αναψυκτήριο-ταβέρνα. Μπορεί να φτάσει κάποιος σε αυτά με καραβάκι από
την Ουρανούπολη ή νοικιάζοντας κάποιο βαρκάκι.

Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού

Ένα κέντρο ανάδειξης της Αγιορείτικης κληρονομιάς και της προβολής της προ του Άθω περιοχής, στο κέντρο της Ιερισσού.

Μεταξύ άλλων, μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα θαυμάσιο Οδοιπορικό στο Αγ. Όρος, καθισμένος αναπαυτικά στο αμφιθέατρο ψηφιακών 3D προβολών του Κέντρου Πολιτισμού.

Αμμουλιανή

Η Αμμουλιανή αποτελεί το μοναδικό κατοικημένο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας. Μια έκταση 4,5 χλμ, κατάφυτη από ελιές και περιτριγυρισμένη από κρυσταλλένια νερά. Μπορείτε να φτάσετε εκεί διανύοντας μια απόσταση 8χλμ ως το λιμάνι της Τρυπητής, από όπου επιβιβάζεστε στο φέρυ το οποίο σε 10 λεπτά σας μεταφέρει στο νησί.

Κατά τη διαμονή σας στο Villaggio μπορούμε να προγραμματίσουμε σε συνεργασία με το “Aristotles Paths” μοναδικές διαδρομές, οι οποίες θα σας φέρουν πιό κοντά με τη κληρονομιά του τόπου μας, τη τοπική γαστρονομία, τις εικόνες, τη φύση και τα αρώματα.

Περιπατητικές διαδρομές σε συνδυασμό με οινική γευσιγνωσία, καταδύσεις, ψάρεμα και άλλες μοναδικές εμπειρίες.